Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

2η ανοιχτή πρόσκληση του Προγράμματος BlockStart

Περιεχόμενο

Horizon 2020: 2η ανοιχτή πρόσκληση του Προγράμματος BlockStart, μια νέα ευκαιρία χρηματοδότησης για νεοφυείς επιχειρήσεις (startup) blockchain και ΜΜΕ.

Το BlockStart είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της τεχνολογίας DLT/blockchain που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του “Horizon2020”, και πρωταρχικός στόχος του είναι η διευκόλυνση των εταιρικών στόχων μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας και η ενθάρρυνση της αμοιβαίας συνεργασίας των ΜΜΕ και των παρόχων λύσεων DLT.

Το Blockchain, είναι ουσιαστικά μια σειρά καταχωρίσεων που αφορούν συναλλαγές, σε ένα δημόσιο κατάστιχο (ledger). Κάθε νέα ομάδα καταχωρήσεων- ένα «block»- συνδέεται με τα προηγούμενα δημιουργώντας μία αλυσίδα καταχωρήσεων, δηλαδή ένα blockchain. Έτσι, αποφεύγονται δαπανηρά και περίπλοκα συστήματα συναλλαγών, απάτες, ανθρώπινα σφάλματα και συχνές καθυστερήσεις.

Το Πρόγραμμα χρηματοδότησης Blockstart αποτελεί ευκαιρία χρηματοδότησης και αναζητά καινοτόμες επιχειρήσεις από χώρες της ΕΕ, συνδεδεμένες με το H2020. Η χρηματοδότηση φτάνει έως τα 20.000 ευρώ και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 30η Σεπτεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. Επίσης, στις 23 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ενημερωτική συνεδρία (Για εγγραφή πατήστε εδώ: https://www.f6s.com/blockstartopencall22ndwebinarqa)

Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εξάμηνης διάρκειας με έναρξη το Ideation Kick-off. Oι πιο επιτυχημένοι πάροχοι τεχνολογίας θα γίνουν δεκτοί σε μια τετράμηνη προσαρμογή τους στην αγορά με στόχο την υποστήριξη του προϊόντος DLT/blockchain. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία δίμηνη δοκιμαστική φάση κατά την οποία οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που εργάζονται με blockchain και DLT προϊόντα θα έχουν τη δυνατότητα να επικυρώσουν τις λύσεις τους και να βελτιώσουν τα προϊόντα τους που θα ικανοποιούν καλύτερα την αγορά αναπτύσσοντας παράλληλα τις σχέσεις τους με πιθανούς πελάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.blockstart.eu/open-calls

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο