Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τεχνητή νοημοσύνη: Ανάπτυξη Πλατφόρμας λήψης αποφάσεων για την πανδημία

Περιεχόμενο

Το μη κερδοσκοπικό think tank The Future Society, το Ινστιτούτο Στάνφορντ για την Τεχνητή Νοημοσύνη με επίκεντρο τον άνθρωπο (HAI), η UNESCO και το Ίδρυμα Patrick J. McGovern, ανακοίνωσαν μια νέα συμμαχία, με στόχο τη δημιουργία ενός εργαλείου λήψης αποφάσεων για την πανδημία, που θα λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και θα απευθύνεται σε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, υγειονομικό προσωπικό και επιστήμονες.

Η συμμαχία με το όνομα «Συλλογική και επαυξημένη νοημοσύνη κατά του COVID-19» (Collective and Augmented Intelligence Against COVID-19, CAIAC), θα ενημερώνεται από οργανισμούς που συνδέονται με τα Ηνωμένα Έθνη, συμπεριλαμβανομένου του UN Global Pulse, θα προσπαθήσει να δομήσει την ταχέως αναπτυσσόμενη συλλογή δεδομένων από τον χώρο της υγείας και της οικονομίας σχετικά με την πανδημία, μέσω συνεργασιών με εταιρείες όπως η Stability.ai, C3.ai, Element AI, Axis, GLG και Planet.

Ερευνητικά ιδρύματα, εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις έσπευσαν να εφαρμόσουν αναλύσεις και μοντέλα σε δεδομένα σχετικά με την πανδημία από χώρες σε όλο τον κόσμο και έτσι ο αριθμός των μελετών για τον COVID-19 αυξήθηκε από την αρχή της πανδημίας, από περίπου 20.000 στις αρχές Μαρτίου σε πάνω από 30.000 στα τέλη Ιουνίου.

Η CAIAC σκοπεύει  να βοηθήσει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε οργανισμούς, και κυβερνήσεις παγκοσμίως, μέσω της δημιουργίας μιας πλατφόρμας μέσα στις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες, που θα εστιάζει σε τρεις άξονες: την παρακολούθηση και τον εντοπισμό μεταδοτικών αλυσίδων μέσω δεδομένων κινητικότητας και τεχνητής νοημοσύνης, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση ανακριβών πληροφοριών σχετικά με τον COVID-19 και την εύρεση περιθωριοποιημένων περιοχών που επηρεάζονται περισσότερο από την πανδημία, με σκοπό την ανάπτυξη των κατάλληλων παρεμβάσεων.

Για τη δημιουργία της πλατφόρμας, τα μέλη της συμμαχίας θα συνεργαστούν με τεχνικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς εταίρους για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τον COVID-19 και για τον προσδιορισμό κρίσιμων τομέων όπου χρειάζονται περισσότερο πληροφορίες για την πανδημία.

Η πλατφόρμα CAIAC θα είναι προσβάσιμη για όλους στο Διαδίκτυο με στόχο την κοινή χρήση της με τους εταίρους του ΟΗΕ τον επόμενο Σεπτέμβριο (σε συνάρτηση με τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών) και με τις παγκόσμιες κυβερνήσεις αμέσως μετά.

Η πλατφόρμα θα επιτρέψει στην παγκόσμια κοινότητα να εντοπίσει καλύτερα τις βέλτιστες πρακτικές και να συντονιστεί στην καταπολέμηση του COVID-19 παρέχοντας διακρατικές και διατομεακές πληροφορίες για όλες τις πτυχές της πανδημίας. Το κλειδί για βιώσιμα αποτελέσματα είναι η συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων μερών σε μια κοινή, ενοποιημένη, διαφανή βάση γνώσεων που τεκμηριώνει και διαδίδει τις βέλτιστες πρακτικές. Η CAIAC ελπίζει να επιταχύνει λύσεις που θα βοηθήσουν τον κόσμο να αντιμετωπίσει την πανδημία, ενώ παράλληλα θα χτίσει μια μεγάλη βάση γνώσης για την αντιμετώπιση μελλοντικών παγκόσμιων προκλήσεων.

Πηγή:

https://venturebeat.com/2020/07/09/the-future-society-unesco-and-others-announce-partnership-to-build-pandemic-decision-making-platform/

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο